P1 besøger Dreyer-samlingen

Udsnit fra arkivskab i Carl Th. Dreyer-samlingen, hvor Dreyers eget omfattende arkiv er bevaret intakt. ©DFI.
P1 har besøgt Carl Th. Dreyer-samlingen i anledningen af Filmmuseets 75-års fødselsdag. I udsendelsen P1 Eftermiddag rapporteres der fra en rundvisning i DFI's omfattende særsamling. Hør indslaget og læs mere herunder.

DR.DK skriver om de to indslag i P1 Eftermiddag:

Det danske filmmuseum fylder 75

28 Nov. 2016,kl. 15:34
 

"Dette efterår fylder Det danske Filmmuseum 75 år. Stedet begyndte i det små i november 1941. I 1950 blev museet selvejende, og med filmloven i 1964 blev Filmmuseet en selvstændig institution under Kulturministeriet. Samlingen af gamle filmruller blev flyttet ind i et nedlagt fort i Bagsværd, og selve museet og biografen rykkede ind i et gammelt hus på Christianshavn. For 20 år siden flyttede Filmmuseet sammen med Filminstituttet i det nyrenoverede Filmhus centralt i København. Nu er museet, arkivet og cinemateket en del af Filmhuset. Som for alle andre museer er opgaverne: indsamling, bevaring og formidling. Vores reporter Emma Høj havde tidligere på dagen fået en privat rundvisning. Medvirkende: Ove Brusendorff: Tidligere direktør hos Filmmuseet Svend Carstensen; radiovært i Statsradiofonien Lisbeth Richter Larsen; kulturformidler ved Det Danske Filminstitut Emma Høj; Journalist"

Hør reportagen fra rundvisningen i Dreyer-samlingen
 

 

 


Kilde: http://www.dr.dk/p1/p1-eftermiddag/p1-eftermiddag-2016-11-28

Dreyers brev til Lerdorff Rye

 

 

Carl Th. Dreyers brev til Preben Lerdorff Rye, angående Ryes ændringsforslag til Johannes-figuren i Ordet ©DFI.

Dreyers postkort til Ebba

 

 

Carl Th. Dreyers postkort fra 18/10 1910 til Ebba. Dreyer beretter at Christiania (Oslo) "...mod Forventning er en grim og skrupkedelig By". ©DFI.