En Forbryders Liv og Levned

(Alexander Christian, DK, 1916)

Om filmen

Thomas Busch var ubetinget verdens farligste forbryder - dobbelt farlig, fordi han havde forstået at undvige fra alle de fængsler, hvor han hidtil havde været indespærret. Der var ikke tal på de historier, der fortaltes om hans geniale opfindsomhed, når det gjaldt om at flygte fra et eller andet fængsel. Påny havde politet lagt en fælde for den snedige forbryder. Han var gået i den og sad nu atter i fængsel, ventende på sin dom. Endelig kom den dag, hvor han skulle for retten, men han påtænkte ikke at flygte her. Han havde forberedt sin flugt, og han vidste så sikkert, at han om fire dage atter ville være hos sine kammerater.

Thomas Busch dømtes til døden, men satte nu for alvor gang i sine planer om at flygte. Adspurgt sit sidste ønske proklamerede Thomas Busch, at han gerne ville fortælle sin historie til en forfatter. Fængselsdirektøren sendte bud efter den ansete forfatter, Dr. Stein, der fandt den dødsdømte dannet og en ypperlig fortæller. Uden at vide det, blev forfatteren i den kommende tid budbringer for Thomas Buschs hjælpere.

Thomas Busch fik jævnligt besøg af Dr. Stein og var nu nået til at diktere tredje kapitel. Endelig kom dagen, hvor Busch flygtede: Om morgenen modtog Dr. Stein besøg af to af forbryderens hjælpere, der faldt over ham og bandt ham på hænder og fødder. Da de nogle minutter senere atter forlod lejligheden, var den ene maskeret nøjagtigt som dr. Stein. Han begav sig skyndsomt til fængslet. For de to forbrydere var det nu en smal sag at overmande den intetanende arrestbetjent.


     
 

Grundoplysninger

   
  Andre titler:     En Forbryders Memoirer 
Der Roman des Gefangenen (DE)
A Criminal's Diary (GB)
Mémoires d'un criminel (FR)
En förbrytares memoarer (SE)
     
  Land: Danmark
     
  Kategori: Spillefilm
     
  Produktionsselskab: Nordisk Films Kompagni
     
  Distributionsselskab: Fotorama
     
  Længde: 1040 meter
     
  Format: 35 mm - 1,33:1 - s/h - stum
     
  Biografpremiere: 7.8. 1916 / Vesterbro Teater
     
     
 

Credits

 
     
  Instruktion  
  Alexander Christian  Instruktør 
     
  Manuskript  
  Carl Th. Dreyer Manuskriptforfatter
  Sven Elvestad Manuskriptforfatter
     
  Medvirkende  
  Lauritz Olsen Thomas Busch
  Frederik Jacobsen Dr. Stein, forfatter
  Holger Syndergaard Schreiber, fængselsdirektør
  Oluf Billesborg Dernburg, direktør for spillebank
  Ingeborg Skov Elsie, Dernburgs datter
  Franz Skondrup  
  Moritz Bielawski
   

Manuskript