Handlingen / Blade af Satans Bog

Filmens gennemgående figur Satanas i Helge Nissens skikkelse frister den unge munk, spillet af Johannes Meyer (episode 2).

Filmen består af 4 'fortællinger', som i filmens trykte program har fået betegnelserne: I Jødeland - Inkvisitionen - Den franske Revolution - Den røde Garde. I de fire episoder følger man Satan, forbandet af Gud og dømt til atter og atter at friste menneskene; kun hvis nogen modstår ham, kan han blive udfriet.

Episode 1 viser Jesus blive forrådt af Judas, lokket dertil af Satan i en farisæers skikkelse.

Episode 2 foregår i 1500-tallets Spanien; Satan er en stor-inkvisitor, der plager og driver en ung munk til at begå en skændig voldtægt.

Episode 3 foregår under den franske revolution; en ung mand, der har chancen for at redde Marie Antoinette, lader hende dø i guillotinen, fordi hun minder ham om en ugerning, han fristedes til af Satan, der nu er jakobiner-fører.

Episode 4 omhandler den finske borgerkrig i 1918, hvor Satan er en tidligere munk, der leder en bande rødgardister. Han truer en ung telegrafpasser med at dræbe hendes familie, hvis ikke hun sender en besked til de Hvide og dermed lokker dem i et baghold. Men hun står imod og begår selvmord hellere end at blive forræder.