Handlingen / Die Geziechneten

Den jødiske pige Hanne-Liebe vokser op i en lille landsby i Rusland. Hun mærker tidligt de russisk-jødiske spændinger i byen, hvor naboens ariske dreng Fedja forbydes at lege med hende. Hun bliver allernådigst optaget på et russisk pigegymnasium under den strengeste disciplin. Her lærer hun Alexander Krasnow (Sascha) at kende, og få måneder før endt studentereksamen overværer de tilfældigt et intimt møde mellem Fedja og en pige i skoven. For ikke selv at blive anklaget starter Fedja rygtet om, at det var Hanne-Liebe og Sascha, der blev set i skoven. Hanne-Liebe bliver smidt ud af gymnasiet og må endda flygte hjemmefra, da hendes familie forsøger at få hende hurtigt gift for at begrænse rygtets vanære.

Året er 1905, og hun flygter til St. Petersborg, hvor hendes advokat-bror bor. Her møder hun igen Sascha, som nu har tilsluttet sig den revolutionære bevægelse. Lederen af denne bevægelse Rylowitsch er også politispion, og han angiver Hanne-Liebe og Sascha. De kommer begge i fængsel, men det lykkes Hanne-Liebes bror at få hende løsladt på den betingelse, at hun skal rejse hjem til sin landsby.

Rylowitsch drager ud i landet for at sprede sit anti-semitiske budskab, og det hele kulminerer i Hanne-Liebes landsby, hvor Fedja hjælper ham til at rydde det jødiske kvarter. Hanne-Liebe bliver reddet af den hjemvendte Sascha, og de flygter mod grænsen.