Handlingen / Præsidenten

Melodrama om en retspræsident, der kommer til at sidde til doms over sin egen uægte datter. Karl Victor v. Sendlingens far, Franz Victor v. Sendlingen, blev i sin tid forelsket i en fattig portnerdatter, og da det viste sig, at hun skulle have et barn med ham, forlangte Franz Victors far, at han skulle gifte sig med hende. Ægteskabet ødelagde hans liv, og Franz Victor håber, at dette vil tjene sønnen til advarsel. Karl Victor sværger, at han aldrig vil gøre en borgerlig pige til sin hustru.

Flere år senere forelsker Karl Victor sig i en ung guvernante, og forholdet får følger, men han vil ikke bryde sin ed til sin far. Han ødelægger den unge kvindes liv og bliver selv ensom og tungsindig.

Årene går. Karl Victor er nu højagtet retspræsident i sin fødeby. En dag erfarer han, at hans datter med guvernanten er arresteret for barnemord og har tilstået sin skyld. Hun dømmes til døden. En benådningsansøgning bliver indsendt, men den bliver afslået. Karl Viktor opsøger den dømte og bilder hende ind, at benådningsansøgningen er bevilget. Samtidig med, at han bliver forfremmet til retspræsident i hovedstaden, får han sin datter bortført fra fængslet og flygter med hende ud af landet. I det fremmede land bliver hun lykkeligt gift. Karl Victor vender hjem for at tage den straf, der tilkommer ham. Landets præsident ønsker imidlertid ikke, at sagen skal frem i offentligheden. Karl Victor kan dermed 'ikke få lov at sone sin brøde, og med tungt sind går han bort'.