Rovedderkoppen

(August Blom, DK, 1916)

Om filmen

Den berygtede internationale forbryderske, fru Valentine Kempel, har lejet en lejlighed i byens midte og har udstyret den med vild luksus. Herfra kaster hun sit net af intriger ud over byen, og ve de ulykkelige ofre, som indfanges i hendes spind. Ikke for intet har hun fået tilnavnet "Rovedderkoppen". Hendes sidste offer er den unge kunstmaler Charlie Falkenberg, der er naiv og sværmerisk som et barn. Ved sit væsens trolddom er det lykkedes hende så fuldstændig at fordreje hovedet på den unge mand, at han ville gå i døden for hende. Valentine Kempels eneste mål er at lokke Charlie Falkenberg til at begå en forbrydelse.

Hun opfordrer nu Charlie til at efterskrive sin velhavende brors navn på en veksel, men dette nægter Charlie og bestemmer sig for at dø for egen hånd, da han heller ikke tør vise sig for Rovedderkoppens øjne igen. Grosserer Falkenberg sværger at ville hævne broderens død og henvender sig til detektiven Asbjørn Krag. Dette erfarer Rovedderkoppen gennem sine talrige spioner, og hun planlægger at få stemplet grosserer Falkenberg som falskspiller. Dette lykkes dog ikke takket være detektiv Krags snarrådighed.

Rovedderkoppen lader sig dog ikke anfægte af nederlaget og tager skrappere midler i brug. Hun får nu Falkenbergs kæreste i sin magt. Mens dette går for sig, lykkes det detektiv Krag at få et møde med Rovedderkoppen på "Grand". Snart bliver det en stor opgave for detektiven at finde Falkenbergs elskede, og han får hjælp af en mand, der gerne vil ud af Rovedderkoppens spind. Det lykkes Asbjørn Krag at komme helt ind i Rovedderkoppens hjem, hvor han kaster sin forklædning og tvinger bortførersken til at afsløre skjulestedet på Falkenbergs elskede. For Asbjørn Krag er det nærved at gå galt, da det lykkes Rovedderkoppen at trykke på en hemmelig knap, der alarmerer hendes hjælpere. Snart er det net, hun har kastet ud efter andre, dog slået sammen omkring hende selv.


     
 

Grundoplysninger

   
  Andre titler:     Den røde Enke 
Panthergräfin (DE)
The Spider's Prey (GB)
L'Araignée vorace (FR)
Rovspindeln (SE)
     
  Land: Danmark
     
  Kategori: Spillefilm
     
  Produktionsselskab: Nordisk Films Kompagni
     
  Distributionsselskab: Fotorama
     
  Længde: 1118 meter
     
  Format: 35 mm - 1,33:1 - s/h - stum
     
  Biografpremiere: 8.5. 1916 / Vesterbro Teater
     
     
 

Credits

 
     
  Instruktion  
  August Blom  Instruktør 
     
  Manuskript  
  Carl Th. Dreyer  Manuskriptforfatter
  Sven Elvestad Manuskriptforfatter
     
  Medvirkende  
  Rita Sacchetto Valentine Kempel, kaldet Rovedderkoppen
  Hans Richter Charlie Falkenberg, kunstmaler
  Thorleif Lund Einar Falkenberg, grosserer
  Peter Nielsen Asbjørn Krag, detektiv
  Anton de Verdier Ritmester Telman
  Alma Hinding Ada König, Einars forlovede
  Rasmus Christiansen Jens, detektivens medhjælper
  Zanny Petersen  
  Axel Mattsson