Handlingen (Vampyr)

Vampyr er beretningen om den unge Allan Greys sælsomme hændelser. Hans studier af overtro har gjort ham til fantast og drømmer. En sen aften ankommer han til en kro og får et værelse for natten. I den månelyse nat synes lys og skygger, stemmer og ansigter at antage en skjult betydning. En fremmed mand kommer pludselig ind på hans værelse og efterlader en bog, som først må åbnes efter mandens død.

Mærkelige skygger fører ham til et gammelt slot, hvor han ser slotsherren blive skudt – den samme mand, der besøgte ham på værelset. Han bliver på slottet om natten, og husets datter Giséle fortæller om søsteren Leone, der ligger syg. Syg af en underlig sygdom, der ligesom suger livskraften ud af hende. De ser pludselig Leone ude i parken og finder hende senere livløs med to sår på halsen.

Allan Grey læser i slotsherrens bog om vampyrer, og han forstår, at Leone er offer. Med landsbylægens hjælp giver Allan Grey en blodtransfusion til Leone, men da han igen vågner op, forsvinder lægen hurtigt med Giséle. Efter endnu en drøm, hvor han ser sig selv som død, har den gamle tjener fundet frem til vampyrens grav. Sammen med Allan Grey hamrer de en jernstang gennem hendes hjerte og befrier straks Giséle. Vampyrens medskyldige, lægen, fanges i møllen og bliver kvalt i mel.