Hæder til Carl Th. Dreyer (film)

Hæder til Carl Th. Dreyer (DK, 1965)
(DK, 1965)

Ved en sammenkomst på Filmmuseet den 24. november 1965 får Dreyer overrakt en plakette i anledning af, at hans film ”La passion de Jeanne d'Arc” 7 år forinden blev kåret som en af verdens 12 bedste film ved verdensudstillingen i Bruxelles i 1958. Hædersbevisningen bliver overrakt af Filmmuseets leder Ib Monty.

Ved samme lejlighed bliver to modeller fra filmen præsenteret for offentligheden. Modellerne er skabt og købt af filmens arkitekt Hermann Warm (1889-1976), der var en af de mest prominente set designere inden for den ekspressionistiske film i Tyskland. Modellerne omfatter borgen i Rouen, kapellet, Jeanne d'Arcs fangecelle, vægterrummet, torturkammeret og forrummet til forhørssalen.

På optagelsen ses Dreyer nøje studerer dekorationerne, mens han fortæller om optagelserne i Frankrig for 38 år siden (desværre mangler lydsiden). Dreyer påpeger flere mangler ved modellerne, f.eks. er der en dør for meget i fangecellen, for få torturinstrumenter, og så mangler kikhullet, som fangevogterne iagttog Jeannes reaktioner igennem.

Format:

02:01 min.
Produktion: Dansk Filmjournal

Type:

Film om Dreyer